Over Natupuur
 
Welkom op de website van Natupuur, de biologische webwinkel die rekening houdt met een groenere wereld. Steeds meer mensen kiezen bewust voor ecologisch om zo een bijdrage te leveren aan een groenere wereld. De producten die u vindt in onze webwinkel zijn voornamelijk gemaakt van natuurlijke producten of via eerlijke handel verkregen.
 
Al onze producten voldoen aan één van de volgende criteria: 
 

  • Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Behalve eten kan het ook om katoen gaan, of verzorgingsproducten. Het gaat altijd om leven: om producten afkomstig van planten of dieren.
  • Ecologisch is milieuvriendelijk, zo min mogelijk belastend of vervuilend voor het milieu. De ecologische landbouw werkt niet met chemische bestrijdingsmiddelen vanwege de moeilijk afbreekbare giftige stoffen. Ook niet met kunstmest, omdat de productie ervan veel energie vraagt.
  • Fair-Trade ook wel Eerlijke Handel genoemd, is erop gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs wordt betaald aan de producenten in de landen van herkomst.
Wat doet natupuur zelf voor een groenere wereld?
* Wij scheiden ons afval. En voor bezorgroute 1 kunt u bij bezorging de oude verpakkingen aan ons mee geven, dan scheiden wij het voor u.
* Wij hergebruiken verpakkingsmateriaal. En bij bezorging in route 1 en 2 maken wij ook gebruik van herbruikbare kratten.
* Voor promotie maken wij zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede materialen of recyclebare materialen.