Veel mensen stappen over op cafeïnevrije koffie, ook wel decaf genoemd, omdat ze van mening zijn dat dit gezonder is. Volgens het Voorlichtingsbureau Koffie en Gezondheid kunt u met een gerust hart vier tot vijf kopjes koffie per dag drinken. De hoeveelheid cafeïne waarbij iemand zich comfortabel voelt kan echter sterk uiteen lopen. Drinkt u veel meer koffie op een dag, dan kan cafeïnevrije koffie een goed alternatief zijn. 

Hoe wordt cafeïnevrije koffie gemaakt? 
Voor een cafeïnevrije koffie wordt de cafeïne uit de groene (ruwe) koffieboon gehaald voordat de koffie wordt gebrand. Daarbij is het belangrijk dat alleen de cafeïne verwijderd wordt en de andere smaakbepalende stoffen in de koffieboon blijven. Er zijn verschillende methoden om de cafeïne uit de koffie te halen. In alle gevallen wordt een stof gebruikt die de cafeïne aan zich bindt (extractiemiddel). 

Lekkere decaf bij Simon Lévelt 
Nog steeds zijn er mensen die denken dat cafeïnevrije koffie minder lekker is dan gewone koffie. Dit hoeft absoluut niet zo te zijn!

 
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 2,69 € 2,56
Aantal: Bestellen
Reviews Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.